BAHAN2:
1/2 ekor Ayam - potong kecil
2 bj Ubi Kentang - potong
1 sb Cili Mesin*
5 ulas Bwg Merah*
2 ulas Bwg putih*
1/2" Lengkuas*
3 bj Buah Keras*
1/2 st Serbuk Kunyit*
2 sb Serbuk Kari* (* blended)
2 btg Serai - di ketuk
Santan Kelapa
1 bj Limau Kasturi - perah jus
5 helai Daun Limau Purut
Garam
CARA2:
1. Panaskan sesenduk minyak & tumis bahan2 yg di blend* & serai sehingga wangi.
Masukkan ayam & kentang, gaul rata dan masak beberapa minit lagi.
Masukkan santan & masak sehingga mendidih & kentang empuk.
Masukkan daun & jus limau dan garam.
2. Masak beberapa minit lagi & hidangkan dgn nasi putih.
0 comments:
Post a Comment